Veelgestelde vragen

Dit platform is opgezet als een centrale plek om informatie te delen en input en feedback te krijgen. Actieve projecten zijn zichtbaar op de homepagina. Elk participatieproject betrekt mensen op een andere manier. Er kan bijvoorbeeld gevraagd worden om een idee toe te voegen, commentaar te geven op een voorstel, een prioriteit kenbaar te maken, of een enquête in te vullen.

U kunt altijd door de actieve en openbare projecten bladeren en lezen, maar u moet u wel registreren om iets te doen. Dit helpt om een community op te bouwen en de legitimiteit van de input te garanderen.

Registreren

Uw naam is zichtbaar. U kunt uw profiel altijd verder aanvullen en aanpassen in uw profiel.

Participeren, ideeën plaatsen, reageren en/of stemmen kan alleen als deze bepaalde fase van een project actief is. In sommige gevallen wordt alleen aan bepaalde groepen deelnemers gevraagd om een bijdrage te leveren. Als er aan een project bijgedragen kan worden dan zie je een knop die dat aangeeft.

Als u uw bijdrage hebt geplaatst maar deze wil bewerken of verwijderen, kunt u dat doen door, wanneer u bent ingelogd, te kiezen voor het potloodje om te "wijzigen" of het prullenbakje om te "verwijderen".

Het platform werkt op alle mobiele telefoons, laptops, computers en tablets – met verbinding met het internet.

De gebruiksvoorwaarden zijn er om ervoor te zorgen dat het platform voor iedereen een veilige plaats is om deel te nemen. Zorg er daarom voor dat uw bijdragen vrij zijn van:

  • Persoonlijke aanvallen, beledigingen, kwetsende of discriminerende opmerkingen
  • Aanstootgevend taalgebruik, inclusief godslastering
  • Marketing of reclame
  • Persoonlijke informatie over andere personen
  • Auteursrechtelijk beschermd materiaal zoals afbeeldingen

Berichten of reacties die niet aan deze richtlijnen voldoen, kunnen worden bewerkt of verwijderd, of in extreme gevallen, niet worden gepost. Bekijk onze spelregels voor meer informatie. 

Als u zich niet kunt registreren, kan dat zijn omdat u al met hetzelfde e-mailadres geregistreerd bent. U krijgt dan een melding dat er al een account is gevonden met dit e-mailadres. U kunt dan gewoon opnieuw inloggen. Als dit niet lukt, kunt u via het inloggen op 'wachtwoord vergeten' klikken. U krijgt dan een e-mail om een nieuw wachtwoord aan te maken. 

U kunt vanaf de inlogpagina altijd vragen om uw wachtwoord te veranderen. Als u uw wachtwoord opnieuw instelt, wordt een link naar uw e-mailadres gestuurd. Volg de instructies om uw wachtwoord te veranderen. 

Als u de e-mail niet ontvangen hebt, controleer dan of deze niet in uw spam-mail zit. 

U kunt in de privacyverklaring lezen voor meer informatie over het verzamelen en gebruiken van gegevens. Kort samengevat: uw gegevens worden nooit gebruikt voor reclame, marketing of andere vormen van spam.

U kunt als u bent ingelogd pagina's en bijdragen volgen. Als er dan iets nieuws wordt geplaatst of er wordt gereageerd op uw bijdrage, ontvangt u hier een notificatie van. U kunt in uw profiel altijd zien wat u allemaal volgt, u kunt het hier ook uitzetten. Ga hiervoor naar uw eigen profiel en klik vervolgens op 'Mijn notificaties'. 

 

In uw eigen profiel kunt u aangeven dat het verwijderd mag worden. Bijdragen die door u geplaatst zijn blijven zichtbaar, maar uw naam wordt vervangen naar 'anoniem'. Als u bijdragen wil verwijderen, doe dit dan voordat u uw account verwijderd. 

Cookie-instellingen