Reageer op de eerste versie van de laadkaart!

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Als gemeente willen we elektrisch rijden ondersteunen en daarom vinden we het belangrijk dat er genoeg laadpalen zijn. Om het aantal laadpalen in onze gemeente sneller uit te kunnen breiden heeft het college van B & W een concept-laadkaart vastgesteld. Dit is een kaart met locaties die geschikt zijn voor het plaatsen van openbare laadpalen. Via deze pagina kunt u deze kaart bekijken en ook uw mening geven over de voorgestelde plekken. Als u de voorgestelde locaties goed vindt horen we dat graag. Ook als u niet blij bent met een locatie of een andere locatie wilt kunt u dat laten weten. De reacties worden meegenomen bij het opstellen van de uiteindelijke laadkaart.

Waarom maken we een laadkaart? 

De eerste versie van de laadkaart is gemaakt naar aanleiding van de vorig jaar door de gemeenteraad aangenomen Laadvisie voor Elektrische Voertuigen. Daarin staat dat de gemeente ervoor wil zorgen dat in 2030 in de bebouwde kom voor iedereen een laadpaal op loopafstand is. Verwacht wordt dat in 2030 behoefte is aan zo’n 350 nieuwe laadpalen, omdat het aantal elektrische voertuigen toeneemt. Door vooraf uit te zoeken en vast te leggen welke locaties geschikt zijn voor het plaatsen van laadpalen, kunnen ze bij een aanvraag sneller worden geplaatst.

Nu wordt nog gebruikgemaakt van een plankaart uit 2019. Deze is niet bijgewerkt en daarom moet bij een aanvraag regelmatig eerst opnieuw worden uitgezocht of een locatie nog geschikt is. Dit levert vertraging op.

Bij het opstellen van de nieuwe kaart hebben we op de volgende dingen gelet:

  • De laadpalen komen verspreid over de bebouwde kom te liggen. 
  • Er is genoeg ruimte voor de laadpalen.
  • De openbare palen kunnen alleen worden aangevraagd door inwoners of bedrijven die hun auto niet op eigen terrein kunnen opladen.
  • Nieuwe laadpalen worden pas geplaatst als er op die plek vraag naar is of als bestaande palen in de buurt heel veel worden gebruikt.

Voor het plaatsen van de laadpalen werkt de gemeente samen met MRA-e, TotalEnergies en Vattenfall.

Hoe en hoelang kan ik mijn mening geven?

Onderaan deze pagina ziet u een blok met de tekst Reageer hier op de eerste versie van de laadkaart. Als u daarop klikt komt u op een pagina waar u een reactie kan plaatsen. Reageren kan tot en met dinsdag 16 juli 2024. 

Wat gebeurt er met de reacties? 

We gaan de reacties lezen en als het nodig is passen we de kaart aan. Soms is dat niet mogelijk omdat er in de buurt geen andere geschikte locaties zijn. De kaart wordt na eventuele aanpassingen door het college van B & W vastgesteld en op onze website (denhelder.nl) gezet. 

Vragen over deze pagina kunt u stellen door te mailen naar ingesprek@denhelder.nl

Bekijk hier de laadkaart als PDF-bestand

Een momentje...
    Cookie-instellingen