Deel uw culturele verhaal!

Cultuur vinden we belangrijk in de gemeente Den Helder. Ieder jaar bezoeken duizenden mensen onze culturele parels als de Kampanje en de Bibliotheek. Ook zijn veel mensen zelf actief bezig met cultuur, bijvoorbeeld door het volgen van een cursus of het zingen in een koor. Cultuur is voor en door iedereen. Wij willen graag weten wat uw culturele verhaal van gemeente Den Helder is. Waar bent u als inwoner van onze gemeente op cultureel gebied trots op? U kunt dit laten weten door de onderstaande peiling in te vullen. 

Vul hier de peiling in!

Waarom wordt er een peiling gedaan? 

De gemeente Den Helder is het cultuurbeleid aan het bijwerken. Uw reactie op de peiling vertelt ons hoe we als gemeente presteren op cultureel gebied. Zo weten we wat we goed doen en wat we – samen met u - misschien nog beter kunnen doen. Naast deze peiling hebben we ook gesprekken gevoerd met culturele instellingen, zoals Triade, de Nollen en het cultuurplatform. 

In het cultuurbeleid staat wat de gemeente belangrijk vindt op het gebied van cultuur en waaraan we de komende jaren gaan werken. Het cultuurbeleid bestaat uit vier thema’s:

•            Kinderen en cultuur
•            Iedereen doet mee
•            Den Helder culturele hart van de regio
•            Cultureel ondernemerschap 
 

“Het cultuurbeleid is de basis waarmee de gemeente Den Helder de komende jaren samen met onze culturele partners aan de slag gaat”, zegt wethouder Fotigui Camara van cultuur. In het onderstaande filmpje vertelt hij meer over de peiling.

Waar hebben we het nu precies over als we het hebben over cultuur?

Het woord cultuur wordt in verschillende betekenissen gebruikt. Voor het cultuurbeleid richten we ons op podiumkunsten (zoals muziek, theater en dans), literatuur, beeldende kunsten, film, bibliotheek, amateurkunst en kunst- en cultuureducatie. Onderdelen van kunst en cultuur die het hart van ons culturele leven vormen. Monumenten, evenementen, cultureel erfgoed en nautisch erfgoed vallen buiten het cultuurbeleidskader. Zij hebben eigen richtlijnen en/of beleid. Uiteraard wordt er waar kan samengewerkt.

Winactie

Als u de peiling invult, maakt u kans op twee vrijkaartjes voor een bezoek aan één van de Helderse culturele parels. Let op; om mee te doen aan de winactie moet u aan het eind van de peiling uw mailadres invullen. Als u gewonnen heeft, krijgt u een mail van ons. 

Hoelang staat de peiling open? 

U kunt de peiling invullen van 10 juni tot 24 juni.

Vragen

Vragen over dit project kunt u mailen naar ingesprek@denhelder.nl
 

Cookie-instellingen